lördag 31 december 2011

Sammanfattning 25-28 december-dimregnskogar.





Då har man återigen intenetteckning efter 3-4 dygn uppe i dimregnskogarna.

Sista dagen vid Arenal tog vi ytterligare en canopy tur. Denna tur var omskriven som den bästa och häftigaste. Så rätt alla bloggare hade, i alla fall ur en aspekt- häftigt. Vilken addrenalinkick. 8 linor varav de flesta låg mellan 600-800 meter. Snabb så in i …….

Hastigheten på linorna med högst fallhöjd var 50 mph eller enligt våra egna mått 80 km/h. Jag lovar dig att det känns snabbt när du ensam hänger 200 meter över en ravin hängandes i endast ett handtag och en extra säkerhetssele.

Vi tyckte alla samma sak. Den första turen var mer njutbar än den andra. Men den andra turen kommer man aldrig ångra. Man kan helt enkelt bocka av att man åkt en av världens coolaste canopys.

Efter detta styrdes kosan mot dimregnskogarna runt vulkanen Tenorio. Aktion förbyttes här mot ett kosmiskt lugn. Det fanns en och annan glödlampa på campen, men att säga att vi hade el var att ta i. All mat lagades under öppen eld. Lodgen ligger på ca 1000 meters höjd och vädret varierar kraftigt. Mycket regn(som vanligt) men även mycket sol.

Nedanför lodgen rann en liten älv/bäck och intill denna hade man cementerat en vedeldad "badtunna". Jetsetare från populära surfarstränder och andra personer som man inte hade väntat sig att hitta här, hade dock hittat hit. En grundförutsättning för att ta sig hit var att ha en Jeep. Här fick verkligen landcruiserna bekänna färg.

Den vedeldade traditionella maten som tillagades var mycket god. Till alla bönröror och salsor, så serverades , grillade revbensspjäll, grillad kalkon, grillad stek och någon dag panerad fisk.

Första dagen gjorde vi en vandring i bergen, besökte vattenfall och två älvor som gick samman. Då älvarna hade helt olika sorters vatten så uppstod en kemisk reaktion när de möttes och vattnet blev helt turkos blått. På turen såg vi som vanligt mycket djur. Erik hittade en dödligt giftig orm.

Dag två på lodgen/ranchen så ingick ridning på ägorna. Underbara nejder där man odlade apelsiner/citroner/grapefrukt, mandarin, bönor mm. Vi passade på att testa de olika citrusfrukterna och det smakade gott i hästsadeln. Vi stötte också under ridturen på en grupp vrålapor samt ett par tukaner. Johan satt på en kudde framför mig i sadeln och var märklig faschinerade av upplevelsen.
Jag och Cecilia lämnade av barnen efter en dryg timma och stack sedan ut och galopperade själva. Märkligt vad man använder vissa muskelgrupper sällan, för man blev snabbt trött.

Inga kommentarer: