söndag 18 december 2011

Costa Rica-San Jose




Ankom Costa Ricas huvudstad San Jose vid middagstid i går kväll. Kungligt mottagande på hotell Best Western Irazu. Två färdigblandade isade drinkar stod i baren tillsammans med hela den efterlängtade familjen. Alla var rejält jetlagade, men förutom happy hourn på hotellet som inte innebar bättre pris under viss tid, utan gratis dricka i en timma så hann vi även med en amerikansk diner restaurant. Snurrade själv till beställningen på restaurangen då jag trodde att menyn var i dollar precis som i Panama, men priserna var i inhemska colones, vilket innebar att notan blev dubbelt så dyr.

Alla vaknade vid 04:30 tiden och vid åttatiden hämtades vi upp av minibuss för en dagstur
i vulkanområdena runt huvudstaden. Den inaktiva vulkanen som visserligen ryker rejält visade sig från sin bästa sida och sikten på toppen nådde ända bort till Costa Ricas mer kända vulkan Arenal. Det finns över 100 aktiva vulkaner i Costa Rica. Vi besökte även på eftermiddagen världens bästa kaffeplantage enligt ägarnas egna uppfattning. Nu vet vi hur processen går till från ax till limpa. Det enda som är synd är att det inte spelar någon roll hur gott kaffet är, de serverar kaffet alldeles för utspätt så gott blir det aldrig. Åt en underbar lunch på plantagen, Costa Rican way.

I morgon börjar äventyret på riktigt. Blir hämtade med buss 06:00 för vidare färd till regnskogsdeltat Tortegueru, vid den Caribiska kusten. Oscar & Eric pratar bara om vilka fiskar(helst hajar) som vi skall fånga. Vi får se hur det blir, det är som det är och det blir som det blir.

Bilder från Vulkanen Poas och lite till.

Kommer inte ha internet på 4 dagar nu, så ni får vänta på nästa inlägg.

Inga kommentarer: