lördag 5 april 2014

Strul men kul!

Igår lämnade vi, dvs jag själv, Jimmy och Dan,  moder Svea för fiske på de sydligare bredgraderna i Costa Rica.
Vi hade väldigt bra fligh tider och skulle vid den här tiden ha varit i Costa Rica i ett dygn. Med det är vi inte. Vi är i Mexico City.

Förloppet har varit ett katten på råttan scenario. I cph så var det datastrul i incheckning som gjorde att planet dröjdes kvar 1,5 h på flygplatsen där. I Madrid stog vi senare i gaten och fick se vårt plana tanka ut utan oss. Allt är det jäkla flygbolaget Iberias fel. Skall inte gå in på alla detaljer. Vi bokades dock snabbt boka en alternativ rutt där vi kunde flyga via Mexico City, ha 3 timmars stopover där och sedan straight to Costa Rica. Vad vi inte tänkte på när vi satte oss på planet var att Mexico City ligger mycket mer västerut (nästan LA nivå). Så flygningen blev tung 12 h.

Gissar att MC är en 15 miljoners stad och flygplatsens storlek därefter. Vi fick ca 2 och 40 minuter på oss att gå igenom immigration hämta bagage som aldrig kom och sedan därefter byta terminal. Incheckning skall ske 1 timme innan avgång så i praktiken fick vi bara 1och 40 min på oss. Yes vi missade således även detta plan fast vi var i incheckning 45 min innan planet skulle gå.

Dessutom har vårt bagage varit totalt försvunnet hela tiden vi varit här. Vi gjorde en uppskattning i morse att vi hade prylar för 130 000 kr i bagaget som var borta.

Men nu har vinden vänt efter en mental kollaps inatt så har vi lyckats boka nya biljett till San Jose i Costa Rica vid lunchtid idag. Om allt klaffar kan vi tom vara på campen enligt plan och egentligen bara ha missat en dag och kväll och förmiddag vid poolen i San Jose.

En kanon frukost vid 05.00 i morse på Hilton med Björnbär, jordgubbar, blåbär, keso div meloner och en fantastisk mexickans omellet med mycket jalepeno var en bra start. 10 min senare brakar vi in på Iberias kontor där vi var ett antal gånger igår. Vad står på deras kontor om inte våra väskor.

Nu håller vi tummarna för att flytet har vänt.

Inga kommentarer: