tisdag 8 april 2014

Dag 3




En mycket kortfattat sammanfattning är att fiske gick helt åt skogen idag. Vi fiskade Off-shore  i samma områden som igår utan så mycket som en endaste kontakt. En flytande trästam gav mig själv min minsta dorado någonsin på ca 1 kilo. Dan fick på vår djupmetesatsning en amberjack på 2 kilo.

Vi känner oss efter tre dagars fiske säkra på vad området är bra på just nu. Sailfish verkar bra men kan variera mycket från en dag till en annan. Vår kapten hade 20 landade sailfish för 10 dagar sedan. Roosterfisket är också bra i trakterna. Så i morgon blir det morgonfiske offshore och om det är bra så håller vi oss till det hela dagen. Är det dåligt fiske går vi inshore och poppar rooster på eftermiddagen.

Marlin fisket är dåligt just nu, en dryg månad sedan var kapten landade någon. Tunan är någon helt annanstans så det kan vi också lägga åt sidan.

Jag skrev några rader igår om tekniken vid fisket efter marlin och sailfish. Glömde att nämna ett en amerikan blev av med sitt finger när han släppte ut lina från sin haspel på en följande sailfish. Han fick en ögla runt fingret när han släpte ut lina. Fisken högg och sedan hade han bara 9 kvar.

På campen så hoppade en sailfish upp i båten under pågående fight för en månad sedan. Delar av besättningen hamnade i vattnet men ingen skadades. Filmen finns på youtube.

Men som sagt idag var det slow fiske.


Inga kommentarer: