onsdag 12 juni 2013

Dag 4 Panama-Regn och 120 pounds tuna.

På nätterna och kvällar har vi haft ett skådespel på himlavalvet i form av sällan skådade åskstormar.
På morgnarna när vi vaknat har regnet fortfarande varit kvar, men ungefär samtidigt som vi satt oss i båtarna har himlen spruckit upp och det har varit mestadels soligt resten av dagen.

I morse var det uppehåll när vi åkte ut i 10 minuter. Sedan regnade det ordentligt(inte monsunfall) men ändå mycket i 4 timmar nonstop. Sådär roligt att köra 55 distans i det vädret. Alla regnställ utom mitt eget gav med sig efter ca en timma. Tyvärr hade jag shorts så jag frös ordentligt likväl.

Kapten utlovade bra Wahoo fiske i fullvädret, men de lös med sin frånvaro.

Prövade mete efter allt möjligt, men det gick sådär, Dan fick dock en fin Rainbow runner på ca 5 kg.

I vanlig ordning blev det därefter flytt till Hannibal för Tuna fiske. Vi har en tradition med våra guider i båten att när fisket varit trögt eller när vi inleder stortuna fisket så tar alla i båten vars en 2 cl Underberg. Förutom att det är så kul att så på våra guiderna när vi ger dem deras obligatoriska dos,  så har nästan omgående storhugg kommit efter snapsen. Idag var inget undantag.

Ralph stog på tur att drilla och stark som



vikingen är så knäcker han fisken på 10-15 minuter. Hugget var faktiskt ett dubbelhugg men vi lyckade inte få den andra fisken fast. Ralphs tuna vägde 120 pound. Härefter var det Jimmys tur. Tyvärr hade vi slut på bonitos så vi fick trolla med enbart bluerunners, vilket gör att Doradon ofta ger sig med in i spelet. Så även idag. Jimmy fick drilla en fantastiskt vacker Dorade som jag fick förmånen att se uppe från fördeck. Vilka otroliga färger de har.
Vägde ca 35 pound. Härefter tappade jag själv också en Dorado som gick in under kölen på en annan båt som låg i närheten.

På hemfärden prövade vi mete och popper fiske på Rooster utan framgång. Vi skall nog satsa heldag på detta fiske imorgon som är sista dagen. Till och med vår helt sjuka kapten verkade trött på att köra 150 nm per dag idag.


Inga kommentarer: