tisdag 5 april 2011

Äntligen fiske igen!


Måndagen den 21 mars sjösattes båten och vi passade den dag även på att gå ut efter Östersjöns stortorskar. Oscar och jag gick upp i ottan och Karl-Johan mötte upp i Bjärred vid 04:00 tiden.
När båten väl sjösatts ställdes autopilot norrut i Hanöbukten.

Första säkra positionen gav ingenting. Andra idiotsäkra positionen gav heller ingenting. När dessa ställen inte ger fisk så har man en rätt tydlig indikation på att det inte kommer bli en dag som går till historien. Problemet var bara att klockan endast var 09:15 på morgonen och alternativet var att ta ett eftermiddagspass på kontoret.
Efter lite dividerande i båten bestämde vi oss för att åka ner mot östra delarna av Bornholm för att pröva och säkerställa lite nya vrakpositioner. Vi hittar alla nya vrak och de första torskarna kommer upp. I detta område ligger också några dokumenterat bra positioner och en av dessa släpper ifrån sig ett 15 tal fiskar, men inga stora. Karl-Johan tar dagens största fisk runt 5 kg och vi får ytterligare några i denna storlek. Under dagen testar vi ett 15 tal vrak med blandad framgång. De flesta vraken levererar ingen fisk utan det är i huvudsak det beprövade kortet som levererar nästan all fisk.

Vi har en underbar dag med svaga vindar och halvklart väder. Enda smolket i bägaren under dagen är att vi åtminstone ser 7-8 enorma trålare i detta, Östersjöns enda välmående bestånd öster om Bornholm. Man kan inte annat än hoppas att våra politiker får stå till svars för vad de ställer till med.

Inga kommentarer: