tisdag 5 april 2011

Aktion i Blekinge




På ganska exakt två årsdagen sedan förra gången jag var i Blekinge var vi äntligen tillbaka. Staffan hade hyrt stuga i Ronnebytrakterna, som från och till kan leverera både många och stora gäddor.

Jag och Oscar anslöt på fredagkvällen. Staffan, Anders och Karl-Johan hade fiskat även under fredagen och fångat ca 25 gäddor med en topp runt 7 kg.
Vi grillade i vårvärmen på kvällen och ljög om alla fiskar vi fångat genom åren.
Förväntningarna var topp när vi styrde ut bland skär och vikar på lördag morgonen, men vädret var inte till vår fördel. Sikten pendlade under dagen mellan 25 till ett par hundra meter sikt. Det var kallt och mer eller mindre vindstilla.
Oscar som aldrig fått fiska gädda under vettiga omständigheter fick dock ganska omgående påslag och kan numera stoltsera med en gädda över 4 kg. På eftermiddagen var dimman tät och vi konstaterade bara plöstsligt att vi var i en vik som så såg spännande ut. Snabbt landandes ett par mindre gäddor och jag själv felkrokade även en id av kolossalformat, en id i fotbollsformat, garanterat över 3 kg i vikt. I viken lyckades vi även få på resans största gädda på ca 8 kg.(vi saknade dock vågen som glömts hemma).

Lördagens sammanfattning i de tre båtarna var 7 gäddor för mig och Oscar, 1 gädda i en båt och 22 gäddor i den tredje.

Söndagen såg lovande ut redan från start. Dimman låg dock lika tät som dagen innan och vinden låg på söderifrån med 10 m/s. I först viken endast 100 meter från vårt boende landar Oscar och jag 7 gäddor på 10 minuter. Därefter prövar vi viken som levererade dagen innan utan att vi ens får ett pet på dragen. Vi styrde därför söderut och hittade en vik där vinden tryckte på bra. Viken levererar 15 gäddor under 1,5 timmas fiske, dock inga stora. Under dagen landar vi totalt 26 gäddor, men de fem största kommer endast upp i 3 kgs klassen. Även de andra båtarna fiskar bra med 22 respektive 33 landade gäddor. Staffan och Karl-Johan har tre gäddor över 6 kg, men bättre än så blir det inte.

Oscar hade en stor efterföljare men den ville aldrig hugga.

Resan gav mersmak och vi skall tillbaka till Blekinge i höst.

Inga kommentarer: