tisdag 6 augusti 2013

Sammanfattning laxfisket våren 2013

Det har aldrig varit så lätt att fiska lax någonsin som de två sista åren. Det verkar inte spela någon roll var du fiskar eller hur du fiskar.  Vi inledde säsongen i Ystad och fisket inleddes med en "full pott" tur. Härefter beslöt vi oss för att fiska som team blänkaren, landnära  i Simrishamn efter de stora laxarna.

Första turen i Simrishamn resulterade i en 14,2 kilos redan efter 10 minuters fiske, bara 2 distans
utanför hamnen. Resten av säsongen fiskade vi på samma sätt i närheten av Simrishamn och vi hade bra fiske på nästan samtliga turer.

Under säsongen hade vi endast en dag utan lax och det var uppe i Hällevik i slutet av säsongen.
Denna dag blev det dock bara fiskat halvdag pga dimma. Team beast höll flaggan uppe denna dag
och gav oss hopp inför resterande dagar som blev bra.

Säsongen resulterade i 6 laxar över 10 kilo med följande vikter.

14,9
14,2
12,15
11,2
10,8
10,0

Om jag räknar rätt så har vi 24 godkännda laxar alla över 5 kilo på 9 turer, vilket ger ett snitt på 2,7 laxar per tur. Med tanke på att vi nästan bara fisket vandringsfiske hela säsongen så är jag själv mer än nöjd med resultatet. För egen del har jag aldrig fiskat så lite som vi gjort den gångna laxsäsongen. Det har varit stökigt på jobbet, men det skall vi ta igen med råge de kommande åren. Vi får i år också hissa flaggan för Roger på team Salmonator som knäckte 10 kilos koden och även på nästkommande tur, 20 kilos koden, ett stort grattis till er. Oscar fick nytt pb på 14,9, en riktig praktfisk. På vårt vandringsfiske vid Hanö tappade vi en fisk vid hugg i motorsprutet som var betydligt större.

Årets sista 10 kilos var för oss den 28 e över det magiska strecket, och vi kommer köra på en stund till.

Inga kommentarer: