torsdag 28 maj 2009

Havöysund del 2.







På grund av dataproblem i Norge så blev det inte någon daglig bloggning.

För egen del så hade jag ett mindre bra fiske. Fick själv endas ett par mindre flundror och torsk som inte ens passerade 10 kgs strecket. Torskfisket under maj månad är kanske sämst på hela året, därför riktade vi inte heller fisket efter detta.

Hälleflundrafisket var totalt sett mycket bra. Stockholmarna lyckade landa hela 40 flundror under veckan, med en topp tagen av Mattias på hela 66 kg. Fisken återutsattes och så gjordes även de övriga uppskattningsvis 5 flundrorna som låg kring 20 kgs strecket.

I Skåningarnas båt, var det i huvudsak Kalle som lyckades med flundrafisket. Han fångade under lördagsnatten en flundra på 35 pannor. Inte illa. Även denna återutsattes.

Staffan lyckades på mete med sill landa en flundra på 13,7 kg. I vår båt landade vi 23 flundror. För egen del så envisades jag nog lite länge med sillmete, därefter med en färg på jiggen som fungerade i fjor när det var lite varmare i vattnet och jag körde åtminstone periodvis med lite för tunga jiggskallar.

Sammanfattningsvis en supertrevlig resa med många och stora flundror samt otaliga torskar med toppar upp på dryga 16 kg. Bifogar bilder på Mattias, Kalle och Staffan poserandes med sina fina fiskar.

1 kommentar:

Team Beauty sa...

Fina flundror.

/Arne