tisdag 12 maj 2009

10 Maj




Har haft ca 10 dagar avsatt för fiske, men blåst har gjort att man fått jobba istället. Fiskade dock fredagen den 8, men borde stannat hemma för det blåste tokmycket och det blev även årets första och enda bomtur.

På söndagen fiskade jag med Oscar och även Staffan och Anders var ute. De valde att Stanna i de vanliga områdena och körde bom. Jag och Oscar valde att gå ner till Davidsbank och hade en lyckad dag. Vattentempen låg på morgonen på ca 8 grader och steg under dagen till 8,5 grader. Totalt hade vi under dagen fem hugg på olika ställen och olika djup. Det högg på såväl nedersta djupriggsspöet, mellanspöna, dipsy och planerbord. Tyvärr tappade vi två fiskar varav den ena slet sönder 30 pundstafsen på dipsyn. Slutfiskat med flätlina för min del vad gäller trollingfiske! Av det tre fiskar vi fick upp var två av mindre kaliber, ca 3,5 kg vardera, men återigen fick Oscar drilla galet vild lax och ta nytt pb med 8,7 kg. Stundtals känndes fighten som det var sailfish vi fiskade, då den var mer över ytan än under. Davidsbank vid denna tid på året känns helrätt.

Tyvärr är det färdigtrollat för ett tag nu då vi åker till Nordkap nästa helg. Summering av säsongen så här långt är 8 turer och 15 laxar.

Inga kommentarer: