tisdag 21 april 2015

Costa Rica

Fisket är inlett med Lenny, Tigern från Jaffna och Dan banan. De två första dagarna fiskade vi i södra Costa Rica med siktet inställt på sailfish och marlin. Resultatet lät inte vänta på sig. Första dagen var fiskarna verkligen i stöten och vi hade totalt 12 races av sail och en av marlin. Vi lyckades endast kroka och landa tre av sailfishen. Tigern från Jaffna inledde och fångade som sitt livs första fisk en sailfish på 80 pound. Inte långt senare fångar båda jag själv och Dan fiskar i samma storlek. När det är Lennies tur dyker en marlin på 400 pound plus upp. Aggresiv som satan själv attackerar den våra beten 5 gånger och far som en vilde från den ena sidan av båten till den andra. Vi har fisken bara 7-8 meter bakom båten och ser den så väl. Tyvärr så hugger den varje gång på fel bete, dvs på teasern. Surt som fanken.

Dag två i Costa Rica var en katastrof för alla fiskande båtar. Nattens åskoväder/monsun hade ändat på alla förutsättning. Vi hade tre races och noll landade.

Idag fortsatte vi vårt fiske i Panama och Dan Banan fick inleda redan efter en timma med att landa en grym tuna på 90 pound. Vi var mitt i crazy frenzy tuna för första gången i mitt liv, med en liten skillnad, fisken var där men ville inte nappa. Lenny lyckades dock under dagen fånga ytterliggare en tuna på 75 pound.  En av fiskarna fick vi på live bluerunner och på speedjiggen. Våra Poppers struntade fiskarna högaktingsfullt i.

På eftermiddagen landade även Dan Banan en fin Cubbera på 35 pound på chumbait. Brände själv garanterat också en cubbera på samma ställe. Tigern satte ytterliggare ett nytt pb genom att landa en mullet snapper på 10 pound.

Underbart väder och sashimiparty i båten redan vid lunhtid.

Inga kommentarer: