fredag 27 juli 2012

Storgös på löpande band.

Just nu känns det som om  mitt inlägg kommer att låta som gäddpajasarna(se www.gaddpajasarna.se), en helt sjukt rolig blogg. Men låt gå.

Nu drar vi gös på löpande band. I lördags landade Fred en gös på 5,3 kg som vi tyckte var gigantisk.

I förrgår efter att ha korrigerat en del i vår fisketeknik kontrade Oscar med att landa en gös på exakt samma vikt, dvs 5,3 kg. Vi tappade även en gös denna kväll. Igår hade temperaturen i vattnet kommit upp ytterliggare efter de varma dagar som vi nu haft. Enligt lokal expertis här uppe så skall temperaturen vara över 17,6 grader för att göstrollingen skall vara bra. Igår kväll när vi gick ut hade vi 18,4 och vi gick under natten aldrig under 18,2. Vi körde ut 200 meter från vårt eget brygghus och när vi fått ut alla spöna efter sådär 10 min så smäller det på en rödvit Nils Master fiskad på kort lina rakt bak. Jag kan inte säga att det var i motorsprutet men jag hade väl en 30 meter lina ute. Det kändes direkt att det var en fin fisk och när den närmade sig båten så gjorde den flera korta och tunga rusningar nedåt. Klockren håvning av Oscar och styrning av Eric renderade i för mig ett reg och guldnål på gös. 7,0 kg prick. Ett halvkilo över reg gränsen.

Efter fotografering var det dags för ett nytt hugg denna gången på samma spö igen. Erics tur att höja sitt pb på gös. Allt gick bra och Eric höjde sitt pb från 0,2 hg till 4,8 kg.

Efter detta hugg lugnade det ner sig och mörkret lade sig. Vi har inte haft något riktigt flyt när det varit beckmörkt och mitt mod började tryta när timmarna rann iväg. Vid två tiden trollar vi oss hemåt och precis innan vi skall ta upp spöna(på samma ställe där vi satte i och tog 7 an) så smäller det återigen. Denna gången på den gul oranga Nils Mastern.

Oscar drillar säkert i mörkret och snart är gösen i håven. Ännu en grym gös, men den når inte riktigt upp till Oscars tidigare pb. Vågen stannar på modiga 4,9 kg.

Vilken natt.

Vi kom inte i säng förrän 03:20 i natt och grabbarna sov till över 12:00. Själv har jag tagit en
tupplur i eftermiddag. Nu stundar grillning, lite vin och läsk och sedan är batterierna laddade för det kanske sista göspasset för den här gången.


Temperaturen i vattnet just nu är 20,1 grad. Det skall bli riktigt spännande inatt. Får se om ankaret hänger med och också införskaffar sig en fin gös.
 Oscar 5,3 kilo.
 Magnus 7,0 kilo.
 Eric 4,8 kilo.
Dessa wobbler funkar bra efter lite trimning och krokbyte.

Inga kommentarer: