tisdag 29 april 2014

Påskfiske!


Vid lunchtid på långfredagen begav vi oss upp till Björboholm för att fira påsk med släkten. Men såklart med inriktning på att hinna med att fiska lite också...
   Så på lördagen efter frukost sjösatte vi båten. Vi tänkte att vi skulle börja med trolling. Ganska omgående landade vi den första gäddan, runt cirka 3 kg och för att vara efterleksgädda så var den i förhållandevis bra kondition. Vi gnetade på och efter ett par sega timmar lyckades vi landa ytterligare en gädda i 3-4 kilos klassen. Sedan hände det ingenting innan vi beslutade oss för att bryta.
   Väl inne vid bryggan beslutade jag, Eric och kusin Olle oss för att sticka ut och testa jerkfisket efter gädda. Vi hade inte särskilt lång tid på oss innan det var dags för att avnjuta påskmåltiden så vi valde att snabbt lägga till båten vid en kobbe där vi drog några kast innan det var dags att bege sig hem för kvällen. Kobben låg perfekt med otroligt varierat djup runt om sig. På ena sidan så branta det ner till cirka 20 meters djup och på andra ställen runt ön så varierar det mellan 1-5 meters djup. Visserligen så lyckades vi aldrig landa någon fisk men Eric hade en efterföljare som högg precis inne vid stenarna som han uppskattade till 7 kg. 
   Dag två gick desto bättre. Vi valde att köra samma upplägg som dag 1 och det resulterade i två gäddor med bland annat en fin gädda på 7 kg som pappa fick ta. Framåt kvällen beslutade jag mig för att sticka ut och jerka på kobben igen och denna gången fick kusinernas pappa Erik hänga med ut. Denna gången gick det desto bättre och allt som allt landade vi tre st gäddor som alla högg på djupbranten. Alla vägde cirka 3-4 kg. Efter att vi fiskat färdigt på kobben körde vi och hämtade upp pappa, Eric och Olle som ännu inte lyckats fånga någon gädda för helgen.
   Vi körde ut till ett grund som vi drifta över och efter endast ett par kast så lyckades Eric landa en fantastiskt fin abborre som vägde cirka 1,1 kg. Den högg otroligt nog på en buster jerk av modell skitmört. Utan något mer resultat flyttade vi på oss och lade oss och kastade utför en djupbrant. Det dröjde inte mer än någon minut innan första gäddan högg och tro det eller ej men nu var det Olles tur. En fin gädda på 5.5 kg som snabbt kunde återutsättas efter några snabba bilder. Notera att det var första gången Olle jerkade, inte illa för att vara ens första gädda på jerk. Efter detta så landade jag själv en mindre gädda i 2 kilos innan vi bröt för dagen då kusinerna var tvungna att resa hem.
   Dagen därpå steg vi upp tidigt på morgonen för att testa jerk. Det resulterade i två landade gäddor. Sedan bröt vi då det var väldigt kallt.
   Sedan var det även dags för oss att packa grejorna och åka hem.




Väder under helgen: ganska varmt med växlande molnighet, svaga vindar och vattentemperaturen låg på mellan 8-10 grader.

Inga kommentarer: