måndag 7 april 2014

Kokta kräftor och sailfish



Sitter med en espresso efter maten och svettas trots att restaurangen har AC. Det är riktigt varmt härnere och trots att man smörjer sig med solfaktor 50 och har långärmad tröja så blir man kokt efter en dag på sjön.

I dag var första dagen som vi inte var helt kajko i skallen efter alla flygningar. Idag gick hela dagen till off-shore fiske. Under förmiddagen hade vi 8 påslag av sailfish varav vi landade 4. Ett av huggen var ett dubbelhugg och fisket var roligt. Vi har conahead teasers ute. När kapten ser följare släpper vi själva i ballahos eller bluerunners jämsides med conaheaden. Därefter håller man linan i handen tills ev fisken hugger, räkna sakta till fem och sedan strike. Riktigt kul och inte lika passivt som trolling kan bli ibland. Vi har fantastisk filmutrustning och kommer så småningom få ihop riktigt fint filmmaterial med fantastiska fighter och många hopp.

Alla fick sailfish idag. Jimmy fick två och vi övriga vars en. Jag fick själv även en fin dorado på 30 pound. Denna fick också bli middag för oss och övriga gäster. Smörstekt med vitlök och andra tillbehör som tex broccoli så blev det kanon. Tyvärr äter man mer än broccoli och dorado. Har blivit
en och annan öl och margarita vid poolen så man har betydligt mer på minuskonto.

Sailfishen idag var av beskedlig storlek. Tror att alla låg mellan 70-90 pound men de gav oss ändå oförglömliga möten och fighter.

I morgon blir det offshore på förmiddagen och på eftermiddagen skall vi försöka oss på djuphavsfiske efter tex goliath grouper. Kunskapen på dessa områden härnere är låg så vi har inga jätteförhoppning.

Vi har en fantastisk tid, Pura Vida.

Ligger lite efter med bilderna. Dan och Jimmy tar ca 500 bilder på dag så det tar lite tid och ladda ner och sortera.

Inga kommentarer: