söndag 29 april 2012

Beauty & Beast= Bra fiske

Undertecknad och Staffan fiskade under fredagen och lördagen tillsammans från Beauty. Vi sov i båten och gick upp redan 05:00 fredags morgon. Hade väntat mig riktigt tufft väder under dagen med starka vindar och regn. För första gången i år så var vädergudarna på vår sida. Moderata vindar, inget regn och bäst av allt ingen dimma.

Vi fiskade i områden som vi bara varit på ett par gånger tidigare, Svartegrund. Grundet är litet men området man fiskar på är säkert 7 nm långt. Det gäller att hitta varmvatten och det gjorde vi. Där fanns även fisken. På korta sträckor slår det upp till en hel grad eller mer i temperatur. Under fredagen hade vi ca 10 hugg varav 2-3 tappades, ytterliggare två släptes tillbaka och fem behölls. Storleken på dessa var 13,4 kg, 11 kg, 8,1 kg , 7,2 kg och en på 5 kg. Staffan fick en välförtjänt höjning av sitt pb
i och med 13,4 kgs laxen.

 På lördagen går vi upp vid samma tid och hittar återigen varmvattenstråken. Dagen slutar med 9 kg, 5 kg och 4 kg.

Tyvärr tappar vi en 10 kgs efter 20 min kamp invid båtkanten. Vad värre var tappade vi ytterligare en fisk som vi aldrig fick se men hade på åtminstone i 10 min, en lax med potential upp mot säkert 15 kg. Min gode vän Staffan kund inte rubba fisken efter den första rusningen på drygt hundra meter.

Högsta uppmäta temperatur under fredag och lördag för våran del var 6,1 grader, men vi hörde de som hittade vatten upp till 6,7 kg. Fisket under lördagen var helt sjukt, har aldrig hört om så många 5, 6 7, 8 hugg samt stora fiskar. Tyvärr låg vi inte helt rätt positionsmässigt, men hade vi fått upp de två stora så hade väl tongångarna varit annorlunda.

Det var ett tag sedan jag och Staffan fiskade ihop och det var fantastiskt roligt. Även om barnen
är fantastiskta så är det gött med lite vuxensnack istället för Jean banan skivor.

 Nu skall det blåsa ett par dagar, men vår jakt på de riktigt stora fortsätter.

tisdag 17 april 2012

Tror det funkar nu!





Äntligen fungerar autopiloten igen. Åtminstone så har den fungerat under fisket den
gångna helgen. Jag och Oscar fiskade från Simris men på Bornholm under både lördagen och söndagen. På lördagen hade vi inte fullt ställ förrän kl var 11:30 men vi behövde inte vänta länge innan vi körde på ett dubbelhugg. Båda landades, den största på 9,7kg och en lite mindre på 7 kg. Ytterliggare en timme senare landar vi ytterligare en lax på 6 kg.
Dimman låg tät hela dagen och lättade inte förrän framåt 16 tiden.

På söndagen startade vi tidigare och hade fullt ställ vid 08:30 tiden. Lite efter lunch börjar jag oroa mig för att vi skulle gå en bomtur till mötes för första gången på nästan två år. Då kommer återigen dubbelhugget. En 8,6 kgs och en 2 kgs lax landas efter en mycket hård fight med den förstnämnda. Vi fiskar på och landar en stund senare en färgad lite mager öring på 3 kg på planerboarden som får gå tillbaka, vilket även 2 kgs laxen gjorde. Ytterligare en timme senare är det återigen ett hugg på planerboarden. Fisken är vrålstark och jag tror lätt att det är en 10 kgs. Tar mig säkert 20 minuter att landa fisken och jag blir lätt besviken när ytterligare en lax på 8,6 kg håvas. Härefter landar Oscar ännu en lax i 4-5 kgs klassen och jag själv tar även en under måttet. Laxarna är i mycket bra kondition och ger fantastiska fighter.
Nu väntar vi bara på någon riktigt stor lax.

Sammanfattningsvis en bra helg med 3 laxar på lördagen och 6 på söndagen. Vi fiskade inte på någotvis bland de bästa, men ändå bra. Temperaturen höll sig mellan 3,9-4,5 grader.